D O Ğ A L     D İ Y E T

Kilonuz Normalmı ? Vucut yağ oranınız kaç? hesaplamak için tıklayınDengeli Beslenme Nedir ?Beslenme Önerileri
Kalori Cetveli İdeal Nabız Göbekte Yağlanma
Meyve Diyeti Selülitlere Son Lahana Çorbası Diyeti
3 Öğünlük Diyet 3 Günlük Diyet Kolestrol Diyeti
10 Günlük Diyet İdeal Gençlik Rejimi Kilo Cetveli için tıklayın

1 HAFTADA 9 KİLO VEREBİLİRİSİNİZ

Bir haftada 9 kilo verebilirsiniz!Hem aç kalmadan, hem spor yapmadan bir haftada 9 kilo verebilirsiniz. Nasıl mı?Hem aç kalmadan, hem spor yapmadan bir haftada 9 kilo verebilirsiniz. Üstelik son gün herşeyi yemek serbest. Nasıl mı?
PAZARTESİ
Kahvaltı: Sade kahve (istenilen miktarda)
Öğle : İki katı yumurta-az tuzlu ıspanak
Akşam: Büyük ızgara steak-yeşil salata-kereviz

SALI
Kahvaltı: Sade kahve-bir sandöviç ekmeği
Öğle: Büyük ızgara steak-yeşil salata-meyva
Akşam: İstenilen miktarda jambon

ÇARŞAMBA
Kahvaltı: Sade kahve-bir sandöviç ekmeği
Öğle: İki haşlanmış yumurta-yeşil salata ve domates
Akşam: İstenilen miktarda jambon ve yeşil salata

PERŞEMBE
Kahvaltı: Sade kahve-bir sandöviç ekmeği
Öğle: Bir haşlanmış yumurta-havuç(pişmiş veya çiğ) Kaşar peyniri
Akşam: Meyve ve yoğurt

CUMA
Kahvaltı: Sade kahve-limonlu havuç
Öğle: Buğulama balık-domates sınırsız
Akşam: Izgara steak-yeşil salata

CUMARTESİ
Kahvaltı: Sade kahve-bir sandöviç ekmeği
Öğle: İstenilen miktarda ızgara tavuk
Akşam: İki katı yumurta-havuç

PAZAR
Kahvaltı: Limonlu çay
Öğle: Izgara steak-meyva
Akşam: Canınız ne çekerse yiyebilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT:8. gün bitiminde bu beslenme planı bir hafta daha tekrarlanacak. Daha sonra normal beslenmeye geçebilirsiniz. Beslenme planı tam uygulanırsa iki haftada 9kg. zayıflayabilirsiniz. Bu diyetle vücutta madde değişimi gerçekleşir ve üç yıl boyunca kilo almazsınız. Diyet sırasında kesinlikle alkol almayınız…….

Diyet tedâvisi yüzlerce yıldır tatbik edilmektedir. Geçen yıllar boyunca büyük gelişmelere sahne olan bu tedâvi, bugün tıbbin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Başlıca beş çeşit gıdâ maddesi veya bunların metabolik ürünleri vücut için zarûrîdir. Bunlar proteinler, yağlar, karbonhidratlar, vitaminler ve bâzı minerallerdir. Günlük diyet bunları kâfi miktarda ihtivâ etmelidir. Beslenme ve diyetetik mütehassısları yaptıkları araştırmalar netîcesinde dünyâda yaygın olarak tüketilen gıdâları gruplandirmışlar ve besin değerlerini tespit etmişlerdir. Bu gruplar süt grubu, et grubu, sebze-meyve ve tahıl grubudur. Günlük olarak her gruptan belli miktar gıdâ alınması gerekir. Bu kâideye dikkat edilmeyen pahalı bir beslenme uygun ve dengeli bir beslenme olmayacağı gibi çok daha ucuza dengeli bir beslenme düzeni de kurulabilir. Tedâvi maksadıyla hekimin perhiz tavsiye ettiği kişiler için de bu kâideye uyulmalıdır.


Seker hastalığında perhiz: Perhiz ile tedâvi edilen en eski hastalıklardan birisi seker hastalığıdır (Diabetes mellitus). Seker hastalarının bünyesi kan sekeri seviyesinin aşırı yükselmesini önleyemediğinden, günlük gıdâlarındaki karbonhidrat miktarı uygun bir perhizle sınırlandırılır ve düzenli bir şekilde alınması sağlanır. Böylece hastanın kan sekerinin aşırı yükselmesi önlenir. Şişmanlarda seker hastalığının kontrolü daha zor olduğundan ayrıca zayıflama perhizleri de tatbik edilir. Perhizden maksat hem karbonhidratları kısmak hem de yiyecek ve içecekten alınacak kalorinin hastanın ideal kilosu için belirlenen miktarı asmayacak bir düzendir. Perhiz tedâvisine kâfi cevap vermeyen hastalarda perhize ilâveten ilâçlara da başvurulur.


Tuzsuz perhiz: Bu perhiz başlıca karaciğer sirozu, gebelik toksemisi (EPH sendromu), yüksek tansiyon, kalp yetmezliği, böbrek hastalıklarında ve (kortizonlu, tuz tutucu veya terkibinde sodyum bulunan) ilâçlarla uzun süreli tedâvi görmesi îcâbeden hastalarda uygulanır. Esas îtibâriyle perhiz, tuzun içindeki sodyuma karşıdır. Zîrâ sodyumun vücutta su tutma özelliği yukarıdaki hastalıkları ağırlaştırır. Günlük hayatta en önemli sodyum kaynağı sofra tuzu olduğu için bu perhize tuzsuz perhiz denilegelmistir. Ancak tuzsuz perhizde olan hasta, hekimine danışarak sodyum ihtivâ eden gidâ ve ilâçlar hakkında bilgi almalıdır. Misâl olarak süt ve bâzı antrasit ilâçlar sodyum ihtivâ ederler.


Doğuştan metabolik hastalıklarda perhiz: Bu hastalıklarda vücûdun kullanamadığı gıdâ maddeleri günlük diyetten kısmen veya tamâmen uzaklaştırılır. Misâl olarak fenilketonüri hastalığı ile doğan çocuklarda, vücutta fenilalanin amino asidini normal yolla metabolize edecek fenilalanin hidroksilaz enzimi yoktur. Bu sebeple gıdâlarla alınan fenilalanin ve bunun anormal metabolik ürünleri vücutta birikerek beyni harap eder. Bu hastalığın kontrolü için sâdece gelişme için zarûri olan miktarda fenilalanin ve normal miktarlarda diğer amino asitleri ihtivâ eden endüstriyel gıdâlar (mamalar) doğumdan îtibâren kullanılır. Yas ilerledikçe uygun perhizlerle normal gıdâlara geçiş mümkündür. Bu geçiş tamâmen hekim kontrolünde yapılmaktadır.


3 Öğün Diyet

Başa Dön

Bu diyeti, uzun sürede, yavaş yavaş ve sağlıklı olarak kilo vermek, normal zamanda da formunuzu korumak için uygulayabilirsiniz.

Kahvaltı

a) 1 Bardak greyfurt suyu, küçük bir tabak yağsız, sirkeli salata ve ince bir dilim beyaz peynir. (Mevsimine göre salatalık, domates, lahana, havuç, marul vb.)

b) 1 Kase yağsız yoğurt ve ince bir dilim tuzsuz ya da kepekli ekmek.

c) 1 Haşlanmış yumurta ve bir yemek kaşığı dolusu reçel

Öğlen Yemeği

Tuzunu ölçülü koymak kaydıyla, yağsız et ve sebzelerden oluşan, haşlama ya da fırında pişirilen bir yemek. Bir mikser sıvı yağ kullanılabilir. Bir dilim tuzsuz ya da kepekli ekmek

Akşam Yemeği

Öğlen yemeğinde yenilenler, ekmek olmadan yenilebilir.

Tatlı

Tatlı ihtiyacı hissedilirse, en geç aksam yemeğinden önce olmak kaydıyla, 100-300 Kalori arasında, küçük bir bardak dondurma, vanilyalı puding ya da meyyali yoğurt yenilebilir.

Tuz İhtiyacı

Tuz ihtiyacı hissedilirse, Öğün aralarında, bir paketten az, tuzlu kraker yenilebilir.


Meyve ve Sebze Suları ile Diyet

Taze meyve ve sebzelerin çeşitli yollarla elde edilen Suları, bol miktarda vitamin ve bir miktar da mineral içerir. Bazı diyetisyenlerin, meyve yerine taze sıkılmış meyve ve sebze suyunu tavsiye ettikleri görülür. Meyve ve sebze sularının bir diğer faydası da, kesinlikle hayvansal yağ içermemeleri ve sindirimlerinin, ham olarak yenilen birçok sebze ve meyveden çok daha kolay olmasıdır. diğer taraftan, devamlı sıvı tüketimi, vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olurken, özellikle taze meyve sularında bulunan asitler, sindirime yardımcı olur, vücutta fazlalıkların tutulmasını önler. Bu şekilde, normal öğünlere devam ederken, sıkça taze meyve suyu içilmesiyle sağlıklı olarak formda kalmak ve dengeli bir diet mümkündür.


Üç Günlük Diyet

Özellikle sporcuların, müsabakalar öncesi kısa sürede kilo verme maksadıyla kullandıkları bir yöntemdir. 3 Gün süreyle bu programın uygulanması halinde, kısa bir sürede fark edilir derece kilo vermek mümkündür.

1. Tercih

Kahvaltı

1 Greyfurt, ya da suyu. 1 Çay kaşığı fındık ezmesi sürülmüş 1 dilim ekmek.

Öğlen Yemeği

1 Yemek kaşığı dolusu ton baliği konservesi. 1 Dilim ekmek. 1 Fincan çay ya da kahve.

Aksam Yemeği

1 Parça haşlama et. 1 Kase haşlanmış bezelye. 1 Tane havuç. 1 Tane elma.

2. Tercih

Kahvaltı

1 Haşlanmış yumurta. 1 Fincan çay. 1/2 Muz.

Öğlen Yemeği

1 Yemek kaşığı dolusu lor peyniri. 10 Tane tuzlu çubuk kraker. 1 Fincan çay ya da kahve.

Aksam Yemeği

1 Parça ızgara biftek. 1 tane haşlanmış kabak. 1/2 Ölçü vanilyalı dondurma.

3. Tercih

Kahvaltı

1 Fincan kahve. 5 Tane tuzlu çubuk kraker. İnce bir dilim peynir. 1 Elma.

Öğlen Yemeği

1 Tane haşlanmış yumurta. 1 Dilim ekmek. 1 Bardak meyve suyu.

Aksam Yemeği

1 yemek kaşığı dolusu ton baliği konservesi. 1 Kase haşlanmış karnabahar. 1 Tane havuç. 1 Dilim karpuz, ya da 1 Ölçü vanilyalı dondurma.


Bir Haftalık Diyet

Üç günlük diete nazaran, biraz daha töleransli olan bu programla, bir haftada forma girmeniz mümkün. Fakat diet programının sone ermesinden sonra tekrar eski düzene birden geçiş yapmamalıdır.

Uygulama:

  • Her gün, en az 4 bardak soda ya da su tüketin.
  • Yemeklerinize, çeşitli bitki ve baharatlar ile, tuz, acı biber ve sirke ekleyebilirsiniz.
  • Öğün aralarında, bitkisel iştah kesiciler kullanabilirsiniz.
PAZARTESİ Muz hariç, bütün meyveleri yiyebilirsiniz.
SALI İstenilen bütün sebzeler yenilebilir.
ÇARŞAMBA Bütün meyve ve sebzeler yenilebilir.
PERŞEMBE 5 Muz ve 5 bardak süt.
CUMA Haşlanmış sebze ile, ızgarada pismiş, 1 Parça biftek, tavuk ya da balık.
CUMARTESİ Çığ sebze (havuç, kereviz, domates, lahana vb.)  ile birlikte 2 parça ızgara biftek.
PAZAR Çığ sebze (havuç, kereviz, domates, lahana vb.)  ile birlikte 2 parça ızgara biftek.

Kolesterol ve Trigliserid Düşürücü Diyet

 Önerilen gıdâlar Ölçülü Yenecek gıdâlar Kaçınılması Gerekenler
Ekmek-TahilKepekli buğday
Çavdar ekmeği
Yulaf ezmesi
Mısır Gevergi
Makarna
Pirinç
Bulgur
 Açma
Kruvasan
Pogaça vb..
Sütlü ÜrünlerYağsız süt
Az yağlı peynir
ve eritme peyniri
Yağsız yoğurt
Yumurta aki
Yarim yağlı süt
yarim yağlı peynir (dil peyniri)
Yarim yağlı yoğurt
Yumurta (Haftada 2)
Tam yağlı süt
Konsantre süt
Taklit sütü
Yağlı peynir ve yoğurt
Kaymak, şanti
ÇorbalarSebze Çorbası
Et suyu çorbası
 İşkembe Çorbası
Paça
BalıkBütün beyaz etli ve yağlı balıklar
(Izgara, buğulama)
Uygun yağda kızartılmış balık Belirsiz yağda kızartılmış balıklar
Balık yumurtası
Havyar
Et Tavuk
Hindi
Dana
Av eti
Yağsız sığır
Kuzu (Haftada 1-2)
Ciğer (Ayda 1)
Dana jambon
Dana ve tavuk sosis
Yağlı görünen tüm etler
Kümes hayvanları derisi
Ördek, kaz
Sosis, salam
Pastırma, sucuk
Yağlar  Çoklu doymamış yağlar
(Ayçiçeği,Mısır özü,soya)
Tekli doymamış yağlar
(Zeytinyağı, hidrojene
olmamış yumuşak margarin)
Tereyağı
Hidrojene yağlar
Sert margarinler
İç yağı, kuyruk yağı
Sebze ve MeyveTüm taze ve dondurulmuş sebzeler
Kuru baklagiller
haşlama patates
Uygun yağda kızartılmış
patates ve sebze
Belirsiz yağda kızartılmış patates ve sebze
Cips
Tuzlu konserve sebzeler
TatlılarYağsız sütle yapılan tatlılar(Muhallebi, sütlaç, vs)
Meyve salatası
Limon dondurması
Aşure, pestiller
Kuruyemişli sucuklar, rezerve
Çoklu doymamış yağ ve margarinle yapılan pasta ve bisküviler
Badem tatlısı
Helva
Dondurma
Baklava
Kremalı pasta
Hazır pasta ve bisküviler
Hazır pudingler
Çikolata ve tüm Hazır tatlılar
KuruyemişCeviz
Badem
Kestane
Yer fıstığı
Antep fistigi
Hindistan cevizi
Tuzlu eglencelik
Içecekler, SoslarÇay
Kahve, neskafe
Az kalorili mesrubat
Az yağlı soslarFazla tuz
Hazır salata soslari
Mayonez

Lahana Çorbası Diyeti

Çorba malzemeleri:

6 Tane irice yesil sogan, 2 yesil biber, 1 tane rendelenmis ya da dogranmis domates 
1 Demet kereviz, 1/2 lahana 
1 Paket tavuk ya da sigir bulyon 
SIstege göre, tuz, karabiber, sarmisak ve maydanoz 

1. Gün - Istediginiz kadar meyve ve lahana çorbası
2. Gün - Istediginiz kadar Çığ ya da haşlanmış sebze ve lahana çorbası 
3. Gün - Birinci ve ikinci günün yenilenlerin hek ikisi de lahana çorbası 
4. Gün - En fazla 4 tane muz, kremasi alinmis süt ve lahana çorbası 
5. Gün - Bir porsiyon biftek, bir tane domates, en az 6 bardak su ve lahana çorbası 
6. Gün - Istediginiz kadar biftek, sebze ve lahana çorbası 
7. Gün - Bir porsiyon pirinç lapasi, meyve suyu ve lahana çorbası 

Not: Diyet boyunca kesinlikle ekmek, alkol diet dahi olsa soda ve kolali içecekler alinmamalidir. Istenildigi kadar çorba içilebilir.


İdeal gençlik rejimi

Günde 1 kez: Yesil salata, sebze (yesil, turuncu ve kirmizi), tahillar, baklagiller, aromali otlar.

Günde 2 kez: Çığ sebze, bir dilim karisik tahilli ekmek, srap (30 ya da 40cl

Günde 3 kez: Yogurt

Günde 5 kez: Taze ya da az pisirilmis meyveler, çay, gazsiz mineral sular, bitki çayları, çorbalar (günde 1,5 litre)

Günde 12 tane: Badem ya da findik

Haftada 1 kez: Kirmizi et (erkekler 18 yaşından sonra, kadınlar 50 yaşından sonra)

Haftada 2 kez: yağsı balıklar, beyaz etler.

Haftada 3 kez: Yağlı balıklar

Haftada 3 ila 4 kez : Biyolojik ya da köy yumurtasi

Haftada 3 ila 7 kez: Turpgiller, sogan, sarmisak, tahil ve baklagil karisimi (hayvansal protein yerine bitkisel protein)


10 Günlük Diyet

1. Gün

Sabah: 1 Tane mevsim meyvesi, bir dilim kızarmış kepek ekmeği, şekersiz çay.

Öğle: Bir parça haşlanmış ya da ızgara et. Söğüş domates, şekersiz çay veya kahve.

Akşam: Bir dilim kızarmış kepek ekmeği. İstenildiği kadar yeşil salata, bir tane meyve, şekersiz çay ya da kahve.

2. Gün

Sabah: 1 tane mevsim meyvesi veya bir bardak greyfurt suyu. 1 dilim kızarmış kepek ekmeği.

Öğle: Haşlanmış ıspanak, domates, kereviz salatası.

Akşam: Dilediğiniz kadar meyve salatası. Şekersiz çay ya da kahve.

3. Gün

Sabah: 1 Tane mevsim meyvesi, 1 dilim kızarmış kepek ekmeği, şekersiz çay veya kahve.

Öğle: Haşlama veya ızgara balık. Mevsim meyvesi, şekersiz çay veya kahve.

Akşam: Söğüş domates, yağsız ve etsiz pişirilmiş kereviz yemeği, şekersiz çay veya kahve.

4. Gün

Sabah: 1 tane mevsim meyvesi, 1 dilim kızarmış kepek ekmeği, şekersiz çay veya kahve.

Öğle: 1 Tane haşlanmış yumurta veya bir parça yağsız, tuzsuz peynir. Çok az yağlı fasülye yemeği. 1 Dilim kepek ekmeği, şekersiz çay veya kahve.

Akşam: Çiğ yeşil biber (veya haşlanmış ıspanak) mevsim salatası, şekersiz çay veya kahve.

5. Gün

Sabah: 1 Tane mevsim meyvesi, 1 dilim kızarmış kepek ekmeği.

Öğle: Izgara balık, yağsız mevsim salatası, 1 dilim kızarmış çavdar ekmeği, şekersiz çay ya da kahve.

Akşam: Yağsız ve tuzsuz beyaz peynir, haşlanmış ıspanak, 1 dilim kepek ekmeği, şekersiz çay ya da kahve.

6. Gün

Sabah: 1 Tane mevsim meyvesi, 1 dilim kızarmış kepek ekmeği, şekersiz çay veya kahve.

Öğle: Çeşitli mevsim meyveleri, şekersiz çay ya da kahve.

Akşam: Yeşil salata, domates, bir parça yağsız peynir, mevsim meyvesi, şekersiz çay veya kahve.

7. Gün

Sabah: 1 Tane mevsim meyvesi, 1 dilim kızarmış kepek ekmeği, şekersiz çay veya kahve.

Öğle: Izgara tavuk eti, domates, havuç, haşlanmış lahana, mevsim meyvesi, şekersiz çay veya kahve.

Akşam: Yeşil salata, haşlanmış lahana, mevsim meyvesi, şekersiz çay veya kahve.

8. Gün

Sabah: 1 Tane mevsim meyvesi, 1 dilim kızarmış çavdar ekmeği, şekersiz çay veya kahve.

Öğle: Haşlanmış lahana, bir tane haşlanmış yumurta, şekersiz çay veya kahve.

Akşam: Mevsim meyveleri, şekersiz çay veya kahve. 

9. Gün

Sabah: 1 Tane mevsim meyvesi, 1 dilim kızarmış çavdar ekmeği, şekersiz çay veya kahve.

Öğle: Izgara yağsız et, domates, haşlanmış lahana, şekersiz çay veya kahve.

Akşam: Haşlanmış tuzsuz karnabahar, mevsim meyveleri, şekersiz çay veya kahve.

10. Gün

Sabah: 1 tane mevsim meyvesi, şekersiz çay veya kahve.

Öğle: Haşlama veya ızgara yağsız balık, 1 tane mevsim meyvesi, şekersiz çay veya kahve.

Akşam: Yağsız kereviz yemeği, mevsim meyveleri, domates, şekersiz çay veya kahve.

Not: Diyete en fazla iki defa tekrar edilebilir. İki tekrardan sonra üçüncü kez devam etmek için arada bir hafta aşırıya kaçmadan normal seyirde yemeğe devam edilmelidir.

Selülitlere son!..

Özellikle kalça ve üst bacaktaki fazlalıklar, eritilmesi en zor yağ kütleleridir. Bunlar için özel bir egzersiz ve diyet programı yapmanız gerekiyor. Sizler için hazırladığımız bu diyet programı da selüliti hedef alıyor. Bu özel selülit diyetinin günlük kalori alımı oldukça düşük. "Sıkı" olarak adlandırabileceğimiz bu diyet, lif ağırlıklı. Lif, bağırsakları harekete geçirerek vücutta biriken toksinlerin atılmasını sağlıyor. Metabolizmayı hızlandırarak kan dolaşımının artmasına neden oluyor. Bacak bölgesinde artan kan dolaşımı da selülitin erimesini ve salgı yoluyla atılmasını sağlıyor.

Bu diyeti yaparken...
* Mutlaka iki günde iki litre su için.
* Sıvı ihtiyacınızı ağırlıklı olarak sudan karşılayın. Ancak kahve, çay, cola gibi selülit yapan içeceklerden uzak durun.
* Mideniz diyete uyum sağlayana kadar, açlığınızı öğün aralarında salatalık, domates, karpuz gibi kalori değeri düşük yiyeceklerle giderin.

1. gün
Kahvaltı: Yağsız yoğurt, armut ve bir tatlı kaşağı balla hazırlanmış müsli.
Öğle: Chili sosu ile hazırlanmış tavuk, iki kaşık az yağlı pilav
Akşam: Dana jambonla hazırlanmış yağsız salata.

2. gün
Kahvaltı: 1 dilim kepekli tost ekmeğinin üzerine yağsız krem peynir sürün. Üstünü salatalıkla süsleyin. Yanında şekersiz çay içebilirsiniz.
Saat 10.00: Bir avuç kuru meyve
Öğle: Bir tabak yağsız makarna, bir tabak mantar yemeği (150 gram mantarı yıkayıp ortadan bölün ve 1 kaşık zeytinyağında kavurun. Mantara bir tane ezilmiş sarımsak ve küçük kesilmiş taze soğan ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.)
Akşam: Göbek, havuç, salatalık, domates, kırmızı lahana, haşlanmış mısır, taze soğan, yağsız beyaz peynir, sirke ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlanmış salata. Yanında iki dilim kepekli ekmek.

3. gün
Kahvaltı: Yağsız yoğurt, çilek ve bir tatlı kaşığı balla hazırlanmış müsli.
Öğle: Bir tabak az yağlı piyaz, iki kaşık az yağlı pilav.
Akşam: İki adet haşlanmış kabakta hazırlanmış salata, yanında iki dilim kepekli ekmek.

4. gün
Kahvaltı: 2 dilim tavuk jambonlu, kepekli tost ekmeği, şekersiz meyve çayı.
Saat 10.00: Bir avuç kuru meyve
Öğle: 1 tane ızgara balık, 2 kaşık az yağlı pilav
Saat 16.00: Çilekli süt
Akşam: Fasulyeli mantar salatası, 1 dilim kepekli tost ekmeği (Fasulyeyi haşlayın ve soğumasını bekleyin. Mantarları yıkayıp ortadan böldükten sonra bir kaşık zeytinyağında 2 dakika kavurun. Mantarla fasulyeyi karıştırın. İçine arzuya göre maydanoz da ekleyebilirsiniz. Limon, tuz ve karabiberle tatlandırın.)

5. gün
Kahvaltı: Yağsız yoğurt, elma ve bir tatlı kaşığı balla hazırlanmış müsli.
Öğle: 1 adet ızgara et, yağsız salata, bir dilim kepekli ekmek
Saat 16.00: Bir dilim karpuz
Akşam: Tavuk jambonla hazırlanmış yağsız salata.

6. gün
Kahvaltı: 2 dilim kepekli tost ekmeği, yağsız beyaz peynir, domates.
Saat 16.00: Bir avuç kuru meyve
Öğle: Ispanaklı omlet, bir dilim kepek ekmek
Saat 16.00: Muzlu süt
Akşam: Ton balıklı salata, bir dilim kepekli ekmek (Göbek domates, salatalık ve havucu yıkayıp doğrayın. Bu karışıma bir küçük kutu yağsız ton balığı ekleyin. Bol limon ve bir tatlı kaşağı zeytinyağı ile tatlandırın)

7. gün
Kahvaltı: yağsız yoğurt, bir kivi ve bir tatlı kaşığı balla hazırlanmış bir kase müsli.
Saat 10.00: Bir avuç kuru meyve
Öğle: Bir adet ızgara tavuk, 2 dilim kepekli ekmek
Akşam: Beyaz peynirli domates salatası, 2 dilim kepekli ekmek.