BALIK
ALIRKEN DİKKAT !Taze balığın gözleri parlak ve dışa bombeli olur. Balık tazeliğini yitirmeye
başlayınca gözleri buğulanmaya başlar ve daha sonra içeri çöker.
Taze balığın derisi gergin ve parlak olur. Taze balığa parmakla dokununca
meydana gelen çukurluk anında düzelir. Halbuki bayatlamış balıklarda bu iz
kalır. Balığın parlaklığıyla yetinmemek gerekir. Çünkü tezgahtaki balıklara
devamlı Su serpildiği için parlak görünebilirler.
Taze balığın solungaçları Canlı kırmızı olur. Balık bayatladıkça bu renk
değişir. Ancak bazı balıkçıların solungaçları kırmızı Mürekkep ile
boyadklarını belirtmek lazım.
Solungaçlardan aşağı doğru akan kırmızı sıvıyı
çok kişi kan zannederse de aslında bu mürekkeptir. Böyle bir aldatmacaya
başvuran tezgahtan kesinlikle balık alınmamalıdır.
Taze balık hemen hemen kokusuzdur. Bayatlamaya başlayınca Asit kokusu
yaymaya başlarlar.
Pullu balıkların pulları tazeyken vücuda sıkıca
yapışıktır. Elimizi kafadan kuyruğa doğru sürtünce pulların gelmemesi
gerekir.
Hangi
Balık ne zaman yenmeli
veya buradan öğren

|