BİLGİSAYARDA GÜVENLİK
IP Gizleme Exploit Test Ip numarası Öğrenme Bilgisayar performans testi
Proxy IP'nizi gizliyormu test Korunma Programları IP Sorgulama Msn Virus Temizleme
En iyi 10 Proxy Adresi Portlar ve Numaraları Diğer Servisler ? Test edin Hotmail adresinizi geri almak
Port kontrol-1  Port kontrol-2 Port kontrol-3 Bilgisayarınız Güvendemi ?
 TCPIP Ayarları İCQ da Korunma  Bilgisayarda Trojan Kontrol  Virus Haritası

Öncelikle; Tüm internet severlere hacksiz, cracksiz, güvenilir bir İnternet dünyası diliyorum. Hackerliğe özenen küçük kardeşlerimize de bu işlerden, özellikle de çocuk pornosu ve sahte kredi kartı kullanımından uzak durmalarını , yeteneklerini başka yönde kullanmalarını diliyorum.Son günlerde, eline bir klavye geçiren ve İnternet bağlanan birçok yarim akilli, iki program çekip kendini "hacker " zannetmeye başladı. Bilgisayarınıza girip verilerinizi çalabiliyor, size ciddi zararlar verebiliyorlar. Ayrıca bin bir emekle hazırladığınız web sitelerinizi, oldukça basit işlemlere elinizden alıp kendi kendilerini tatmin etmeye çalışıyorlar. Bunlara karşı önlemler almamız gerekiyor.

Hacking nedir?

Hacking, bilgisayar sistemi hakkında ve sistemin nasıl çalıştığı hakkında bilgi almak için bu sistemlere girmektir.Hacking kanunsuz bir olay çünkü hackerlar Her Tur bilgiye karşılıksız, bir şey ödemeden ulaşmak istiyorlar, ve ulaşıyorlar da! Tabii bu insanları kızdırıyor ve toplumdan dışlanıyorlar. Ve Hapisten uzak durmak içinde kimliklerini gizlemek zorundalar. Kendi hacking toplulukları dışından bir kimseyle cezalandırılma korkusundan konuşamazlar.Öğrenmek istedikleri için cezalandırılıyorlar. Hükümetler, dısarda o kadar tehlikeli insan varken, bu hackerları yakalamak için tonlarca para harcıyor. Katiller, tecavüzcüler, teröristler, Fidyeciler ve hırsızlar yaptıkları işler yüzünden cezalandırılmalı, Hackerlar değil! Kimseyi tehdit etmezler, ve bir insani veya bir bilgisayarı incitmek istemezler. Ebetteki kendilerine hacker deyip bilgisayar sistemlerine zarar verenlerde var, ama onlar hacker değil. Onlar Suçlular.Hackerlardan kurtulmanın iki yolu var. Biri bilgisayar ve telefon olayını iptal etmek ki onlar yine istediklerini almak için bir yol bulabilirler! diğer yol ise onlara istediklerini vermek. Tüm bilgiye bedava erişim.

Bilgisayarınızda Güvenlik İçin Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar :

Birbirine bağlı bilgisayarların oluşturduğu bütüne "bilgisayar ağı" adı verilir. Virüsler ağ üzerinden çok daha kolay bulaşabilir ve hatta ağ içerisinden herhangi bir kişi, güvenlik programınız yoksa, kolayca dosyalarınızı ele geçirebilir. Bu yüzden bilgisayarınıza bir anti-virüs programı ve kişisel firewall programını yüklemeniz bilgisayarınızın güvenliği açısından önemlidir. .

1. Ne yüklediğinize ve bilgasayarınızda ne çalıştırdığınıza dikkat edin. Eğer ilginç yeni bir program keşfederseniz, yüklemeden önce ve sonra virüs taramasından geçirin.
2. Bilgisayarınıza izinsiz girişleri engellemek üzere kişisel firewall kullanın.
3. İşletim sisteminiz konusunda güvenlik gelişmelerini takip edin.
4. Bir ağ üzerindeyseniz ve dosyalarınızdan bir kısmını paylaştırdıysanız, paylaşım şifresini tahmin edilemeyecek kadar uzun bir şekilde seçiniz ve belirli aralıklarla değiştiriniz.
5. Internet'te paylaşmanız gerekenden fazlasını paylaşmayın. Gerçekten ihtiyacınız olmadıkça 'File and Printer sharing' gibi öğeleri yüklemeyin.

 

Bilgisayarınıza Hacker'mı Dadandı?

Son zamanlarda, IRC üzerinden karşı tarafın PC'sine bir trojan yollayarak portlarından birinde açık sağlamak ve bu portu kullanan bir program vasıtasıyla PC'ye tamamen hükmetmek tehlikeli derecede yaygın bir hal aldı. Siz IRC'de keyifle sohbet ederken bir hacker,(biz bunlara lammer diyoz..) haberiniz bile olmadan bilgisayarınızda geziniyor veya bazı şahsi bilgilerinizi çalıyor olabilir.

Bilgisayarınızın Girildiğinin İşaretleri

1. Bilgisayarınızı açtığınızda karşılaştığınız mesajlar.
Etraftaki birinin size şaka yapmadığından eminseniz ve bilgisayarınızı açtığınızda "Bilgisayarınız hack edilmiştir" tarzı bir mesajla karşılaşıyorsanız, bu mesajı kimin bıraktığı açıktır.

2. Harddiskten gelen alışılmadık sesler.
Internete bağlı olduğunuz süre zarfında, siz birşey yapmamanıza rağmen harddiskinizden birşey yükleniyormuş gibi sürekli olarak gelen sesler, bir hackerın o sırada harddiskinizdeki bazı dosyaları karıştırdığına gösterge olabilir. Tabii burada bir internet sayfası açarken, karşıdan dosya yüklerken veya bir program bir dosyayı açarken gelen doğal seslerden bahsetmiyorum; bilgisayarını uzun süre kullananlar bu doğal sesleri zaten tanırlar.

3. Disket sürücüsünün çıkarttığı sesler.
O anda kullandığınız hiçbir program disket sürücüsüne ulaşmaya çalışmamasına rağmen disket sürücüsü içinde bir disket varmış gibi sesler çıkartıyorsa, bu PC'nize sızmış bir hackerın sürücüde disket aradığını gösterebilir.

4. CD-ROM sürücünüzün açılıp kapanması.
Bu, hackerların en sık yaptığı "Espri"lerden biridir. Siz fiziksel olarak veya bir program aracılığıyla hiçbir müdahele yapmamış olmanıza rağmen CD-ROMunuz açılıp kapanıyorsa, muhtemelen bir hacker size "şaka" yapıyordur. Gülümseyin!!!

5. Kendi kendine kaybolan dosyalar.
Bir takım özel dosyalarınız esrarengiz şekilde kaybolduysa ve onları Geri Dönüşüm Kutusu'nda bile bulamıyorsanız, bir hackerın kötü niyetinin kurbanı olduğunuzdan şüphelenebilirsiniz. Tabii bir hackera suç atmadan önce kendinize sormanız gereken bazı sorular var. Bilgisayarınızı en son kapattığınızda Windows'unuzu normal şekilde mi "Shutdown" ettiniz? Çok sık olmasa da, Windows'un alışılmadık şekilde kapanması bazı dosyalara (veya FAT'lara) zarar verebiliyor. Bilgisayarı en son kapatmanızdan önce hiçbir program hata mesajı verdi mi? Hata mesajı vererek kapanan programlar, kendileriyle ilgili dosyalara zarar vermiş veya onları silmiş olabilirler. Mesela Word'ünüz alışılmadık hata mesajlarıyla kapanmışsa ve bilgisayarı tekrar açtığınızda üzerinde en son çalıştığınız .doc dosyalarını bulamıyorsanız, bunun suçlusu Word olabilir. Bilgisayarı ortak kullandığınız kişiler kaybolan dosyaları silmiş olabilirler mi? Eski sürümlü bir program yüklemeyi denediniz mi? Bilgisayarınıza yükleyeceğiniz eski versiyonlu bir program, kendi eski sistem dosyalarını sizinkilerin üzerine kopyalayabilir. Bu durumda daha yeni versiyonlu programlar eski sistem dosyalarıyla çalışamayacaklardır ve size bazı sistem dosyalarının eksik olduğuna dair mesaj verebilirler. Bu da bir hackerın değil, eski sürümlü programınızın suçudur. Sisteminizden paylaşımlı sistem dosyaları kullanan bir programı tamamen kaldırdınız mı? Programların ortak kullandıkları sistem dosyaları vardır. "Program Ekle/Kaldır"ı kullanırken , silmek istediğiniz programın diğer programlarla ortak kullandığı sistem dosyalarını da silmiş olabilirsiniz. Bilgisayarınız paylaşılan bir sistem dosyasını silmeden önce bu konuda sizden onay alır; sözkonusu sistem dosyasının silinmesini onaylamışsanız ve onu kullanan başka programlar "Sistem dosyası bulunamadı" hatasını veriyorsa, bunun suçlusu bir hacker değildir.
Bilgisayarınızda o anda davetsiz bir misafirin gezindiğini anladığınızda, yapmanız gereken ilk şey internet bağlantınızı kesmektir.

Eğer internette önemli bir işiniz olduğu için bağlantınızı bir hackerın hedefi olduğunuzdan tamamen emin olmadan kesmek istemiyorsanız, şu yolu izleyin.

1. BAşLAT-->PROGRAMLAR menüsünden MS-DOS Komut ıstemi penceresini açın.

2. MS-DOS Komut ıstemi penceresinde netstat -a yazın.
Bu, bilgisayarınızın o anda hangi IP adresinlerine hangi portlardan bağlı olduğunu gösterir. Eğer doğal olarak bağlı olduğunuz yerlerin dışında (mesela IRC serverları, ICQ serverı, DCC Chat-ICQ Chat bağlantıları, WEB siteleri, FTP serverları, vs.) başka bağlantılara rastlamazsanız, korkacak birşey yoktur. Peki, netstat komutuyla rastladığımız bir bağlantının doğal olup olmadığını nasıl anlayacağız?

1. Öncelikle bağlantıların portlarını gözden geçirin.
ınternet üzerinde en çok kullanılan protokoller ve kullandıkları portlar şunlardır:

80 http (WEB sayfalarına bağlanmak için )
21 ftp (FTP serverlarına bağlanmak için )
23 telnet (Telnetle sistemlere bağlanmak için )
25 mailto (E-mail atmak için kullanılan port)
110 POP3 (E-mail almak için kullanılan port)
6660-7000 IRC (IRC serverlarının genel portları)
4000 ICQ (ICQ, bağlanırken ki server portları )
1000-1080 ICQ (ICQ, servera bağlandıktan sonraki)

PC'niz bir proxy, yerel ağ, vs. üzerinde yer almıyorsa veya bu tür ağlar için kullanılan programlardan birini çalıştırmıyorsa, bu portlarda gözüken bağlantılarda genelde tehlikeli bir durum sözkonusu değildir. Ancak hackerların sık sık kullandıkları portlardan birinden yapılmış bir bağlantınız varsa (456, 31337, 12345,30303 gibi), davetsiz bir misafirinizin olma ihtimali çok yüksektir.

Tehlikeli bir port gözükmemesine rağmen bir bağlantıdan şüphelenirseniz, şüphelendiğiniz bağlantının karşısında yazan IP adresini bir yere not alın. Sözkonusu IP adresinin 195.175.44.120 olduğunu farz edersek, mIRC üzerinden bir IRC serverına bağlıyken /dns 195.175.44.120 komutunu kullanmanız gerekir. Bu komut, size o adresin açılımını verecektir (mesela dialup03.ant.net.tr, hotmail.com, microsoft.com, vs.). Eğer adresin açılımı o anda bağlı olduğunuz bir IRC, ICQ, WEB, FTP, vs. serverı ise herşey yolundadır. Ancak bir ıSS (ınternet Servis Sağlayıcısı) ismi içeren bir adresle karşılaşırsanız, bu internet üzerinde bulunan başka bir PC ile bağlantı halinde olduğunuz anlamına gelir (Eğer o anda bir arkadaşınızla dosya transferi yapıyorsanız, mIRC içinde aktif DCC Chat pencereniz varsa veya ICQ Chat tarzı bir sohbet ortamındaysanız, bu bağlantının olması doğaldır). Bu durumda, o IP adresinin sahibini tespit etmelisiniz. Eğer şüphelendiğiniz kişi ICQ'da Online ise, ICQ listesinde o kişinin nickinin üzerine tıkladığınızda açılan menüde INFO komutunu seçin, bu size o kişinin IP adresini verir. mIRC'de ise, /dns NICKNAME komutunu kullanarak şüphelendiğiniz kişilerin IP adresini öğrenebilirsiniz.

Eğer mIRC'de şüphelendiğiniz belli biri yoksa, sadece IP adresinin sahibinin o anda sizin bulunduğunuz IRC serverında olup olmadığını görmek istiyorsanız, /who 195.175.44.120 /who dialup03.fornet.tr komutlarını kullanarak STATUS başlıklı pencerenizi izleyin (tabii buradaki IP adresi ve açılımı sadece örnek, siz netstat penceresinde gördüğünüz IP adresini ve açılımını kullanmalısınız). Aradığınız IP adresinin sahibi ile aynı IRC serverındaysanız, mIRC bunu size söyleyecektir. PC'nizle bağlantı kurmuş kişiyi tespit ettikten sonrası size kalmış. Onunla konuşabilirsiniz, konuşmadan bağlantınızı kesebilirsiniz, ya da bağlantılarınızda neden onun adresinin gözüktüğünü sorabilirsiniz (belki de sadece Ident'inize bakan iyi niyetli biridir).

PC'nizin hack edildiğinden eminseniz, bağlantınızı kestikten sonra hack edildiğiniz açığı kapatmadan Chat ortamına yeniden girmemenizi öneriyorum. Mutlaka girmeniz gerekiyorsa da, bütün kimlik bilgilerinizi değiştirmeyi ihmal etmeyin (Bunu daha ilerideki yazılarımdan birinde daha ayrıntılı olarak anlatacağım).
Standart bir Windows kullanıcıysanız, IRC hackerları PC'nize sızmak için genelde iki açık ararlar: Dosya Paylaşımı ve Trojan. Öncelikle, sisteminizde bunlardan hangisinin yer aldığını bulmanız gerekir.
Dosya paylaşımınızın açık olup olmadığını görmek için, BAşLAT-->AYARLAR-->DENETıM MASASI-->Ağ menüsünü açın. Açılan ekranda "Dosya ve Yazıcı Paylaşımı" yazan ikona basın ve karşınıza çıkacak menüdeki iki kutucuğun boş olduğundan emin olun. Eğer kutucuklar dolu ise, bu başkalarına erişim hakkı verdiğinizi gösterir. Dolu kutucukları boşalttıktan sonra, PC'niz Windows 95 CD'nizi bazı sistem dosyalarını yüklemek üzere isteyebilir (DıKKAT: Eğer ağ, proxy, vb. gibi bir sistem üzerindeyseniz, "Dosya Paylaşımı"nın açık olması gerekiyor olabilir. Bu durumda sistem yöneticinizle konuşun).
Sisteminizde trojan aramak ise biraz daha uzun bir işlemdir. Öncelikle BAşLAT-->BUL-->DOSYALAR VEYA KLASÖRLER menüsüne girin. AD kutucuğuna *.exe yazın, KONUM kutucuğuna ise harddisklerinizin isimlerini yazarak hepsini aratmalısınız. Tek harddiskiniz varsa KONUM kutucuğuna c: yazarak; iki harddiskiniz varsa önce c: sonra d: yazarak aratmanız gerekir. Aramanın sonucu olarak karşınıza birçok .exe dosyası çıkacaktır. Bu konumda, dosyaların başlarında yer alan ikonlara dikkat etmelisiniz.

Trojanlar genelde iki ikonla kendilerini belli ederler:

1. Meşale ikonu.
Mavi bir daire üzerinde yer alan eğri bir meşale ikonu görürseniz, bu ikonun sahibi çok yüksek ihtimalle bir trojandır.
2. Boş ikon.
Eğer bir .exe dosyasının ikonu yoksa, bu da muhtemelen Back Orifice trojanıdır.
Eğer sisteminizde trojan bulamazsanız, IRC hackerlarının çok yüksek bir yüzdesinden korkmanıza gerek yok demektir. Çünkü çoğu sistemi bilmeden, sadece ellerine geçen 1-2 programda mouse klikleyip sisteminizde hakimiyet kurarak egolarını tatmin eden kişilerdir. Trojanı veya dosya paylaşım açığı olmayan bir Windows 95 makinasına sızmak, bu kişiler için mümkün değildir.
PC'nizde boş ikonlu bir Back Orifice trojanı bulursanız (bu dosyanın ismi herhangi birşey olabilir), hemen sitemizin hack arşivindeki BoDetect programıyla sisteminizi tarayın. Trojan dosyasını silmeniz asla yeterli olmayacaktır, Back Orifice'dan tamamen kurtulmak için BoDetect'i kullanmalısınız (NOT: SniperOld'un bana verdiği bilgiye göre IRC ortamında aslında Back Orifice trojanının ta kendisi olan sahte BoDetect dosyaları elden ele iletiliyormuş, bu yüzden başkalarından gelen BoDetect programlarına güvenmeyin).
PC'nizde meşale ikonlu bir trojana rastlarsanız, bu NetBus veya Hackers Paradise türü tek port kullanan bir programa ait demektir. Bulduğunuz trojan dosyasının isminin

PATCH.EXE olduğunu farz edersek, ondan kurtulmak için şu yolu izlemelisiniz.

1. Öncelikle Patch.exe 'yi ve diğer bütün meşale ikonlu dosyaları silin.
2. BAşLAT-->AYARLAR-->GÖREV ÇUBUğU-->BAşLAT MENÜSÜ PROGRAMLARI-->GELışMış
menüsünü açın. Açılan pencerede PROGRAMLAR-->BAşLANGIÇ ve PROGRAMLAR-->STARTUP klasörlerinde meşale ikonlu herhangi bir kısayol olup olmadığına bakın; varsa hemen silin.
3. BAşLAT-->ÇALIşTIR menüsüne girerek regedit yazın ve TAMAM ikonunu klikleyin. Açılan pencerede DÜZEN-->BUL menüsüne girerek Anahtarlar, Veriler ve Değerler kutucuklarının işaretli olduğundan emin olduktan sonra ARANAN: kısmına Patch.exe yazarak Sonrakini Bul ikonuna basın. Registrynizde her bulacağınız Patch.exe dosyasını silin, ve sildikten sonra F3 tuşuna basarak aramaya devam edin. Windows "Kayıt ıçinde Arama Tamamlandı" mesajını verdiğinde, bütün Patch.exe verilerini sildiğinizden eminseniz Registry Editor pencerenizi kapatın.
4. BAşLAT-->ÇALIşTIR menüsüne girerek c:\windows\system\sysedit.exe yazın. Açılan pencerelerin hiçbirinin Patch.exe ile ilgili kayıt içermediğinden emin olun, olan kayıtları da sildikten sonra DOSYA-->KAYDET ikonunu tıklayın.
Bunları yaptıktan sonra trojandan kurtulmuş olmalısınız. Tabii trojan dosyasının ismi herhangi birşey olabilir, Patch.exe 'yi yalnızca örnek olsun diye verdim.
Ayrıca, çok popüler olarak kullanılan ICQkill adlı program da aslında bir trojandır. Bir kere bu programı çalıştırdıysanız, c:\windows\system\explorer.exe dosyasını silerek etkisiz hale getirebilirsiniz.
Sisteminizi güvenli hale getirdikten sonra güvenli kalması için ise, başkalarından gelen .exe veya .com dosyalarından hiçbirini kabul etmemeyi unutmayın.

simdi yanda görüldüğü gibi düzen Ara yerine ana sayfanın www. olmayan kısmını yazıp aratıyoruz sonra karsımıza çıkan yere cırt tıklayıp değiştiriyoruz bu kadar..Anasayfa Değiştirme.


Ama Silinmez ise aynı Kelimeyi F3 ile arayıp önümüze gelen Her anahtarı değiştirmeliyiz ki silinsin.


 

Port Kapatma...

http://www.t1shopper.com/tools/port-scan/result/

veya buradan portlarınızı kontrol edin

bu adrese girip soldaki kısma tıklıyoruz..karsımıza bı sayfa daha gelıyo 45 sanıye sonra yonlendırıleceksınız die ama siz click here basın bekleyın

Sonra Karsımıza Gelenler soyle Olucak Stealth open(danger) closed
Open Danger:
Hemen Bi firewall yukleyıp durdurmalısınız Bu portları..Tehlikeli
Closed:
Her İhtimale Karsı yine Firewall Kurun..
Stealth:
Gizli Bunda hicbirsey yapmaya gerek Yok
 


OrNek Portlar:
Benımde ilk kullanmaya Basladıgımda Firewall yokken 4 Open gerisi Closed idi.Ama Sizi Onerim Zone Alarm Kurarsanız Hepsi Stealth Oluyo..Bide Herşeye rağmen avast Free olanı Kurarsanız Pc Tam Guvenlik Altına Alınır.HackerLerin İşi Acık Portları Yakalamaktır bunları Onlemek iicn yukarıda Anlattıklarımı Kesın Uygulayın...


KORUNMA PROGRAMLARI

Bu programlar genellikle bilgisayarınızı diş saldırılara karsı korudukları gibi, size saldıran kişinin de IP numarasını kaydetmenizi sağlar. Mutlaka bir veya iki tanesini çekip bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor:

1-Zone Alarm: Yerel ağı da kontrol edin Işte gerçekten protokolleri ayırt edebilen ve sizi uyaran bir firewall programı. Zone Alarm  adresinden edinebileceğiniz bu program evinizdeki sisteminizi yardımcı programa ihtiyaç duymadan koruyacaktır. Programı çalıştırdığınızda dikkat etmeniz gereken noktalar pencerenin üst kısmındaki kilit işaretinin "Unlocked" olması, eğer bu yazı "Locked" ise firewall tüm internete çıkışınızı kilitler. Bu işaretin hemen altındaki menüde 5 seçenek bulunuyor. Alerts: Programı çalıştırdığınız andan itibaren programın size yaptığı tüm uyarıları burada tek tek görebilir ve gözden kaçan uyarıları okuyabilirsiniz. Aşağıdaki Log Alerts to a txt file seçeneğinden bu uyarıları bir dosyaya kaydetmek de mümkün. Lock: Yukarıda anlattığımız İnternet'i kitleme ve açma opsiyonu daha detaylı bir şekilde bu menüde mevcut. İsterseniz bu menüden İnternet erişecek programları şifre ile çalıştırmanız mümkün. Security: Bu menüde ise sisteminizde çalışan sunucuları ve yerel ağ korumasını ayarlayan Local ile İnternet bağlantısını ayarlayan Internet seçeneği mevcut. Her ikisine de 3'er koruma seviyesi mevcut. Programs: Programlarınızın İnternet ve yerel ağa/sistem içine olan paket çıkışlarını şifrelemeniz ya da açmanız mümkün. Configure: Programı nerede yer alacağını belirlemek, açılışta başlamasını ayarlamak, ya da kendi sitesinden yeni versiyonlara yükseltme yapmak bu menüden ayarlanabiliyor.

2-Comodo Internet Security :COMODO Antivirus, COMODO Firewall ve COMODO Defense+ ücretsiz uygulamalarından oluşan COMODO Internet Security güvenlik paketi. COMODO Firewall uygulamasındaki birçok hata giderilerek hazırlanmış COMODO Internet Security ile COMODO Firewall veya COMODO Antivirus ayrı ayrı da kurulabiliyor. Comodo AntiVirus; aktif koruma, sistem tarama, email tarama, uygulama monitörü ve solucan engelleme içeriyor. Şüpheli gördüğü uygulamaları temizliyor veya karantina altına alıyor.

3-BitDefender Internet Security  :BitDefender Internet Security, internet kullanan ailenizi bilgisayarlarını yavaşlatmadan güvende tutar. Aile kontrolu ve güvenlik duvarı koruması sağlarken,hackerları & spami sizden uzak tutar. Dosyaları arkadaşlarınızdan, ailenizden,çalışanlarınızdan – hatta yabancılardan bile güvenle indirin, paylaşın ve açın

4-ESET Smart Security  : ESET Smart Security, bulutun gücü ile birden fazla tespit katmanını birleştirerek tehditleri sizden uzak tutar ve çalışırken, oyun oynarken, sosyal ağ sayfalarında gezinirken ve hatta çıkarılabilir medyalar ile veri transferi yaparken sizi en iyi şekilde korur.

Kaspersky Internet Security: Kaspersky Internet Security  arka planda çalışarak sizi, bilgisayarınızı ve çocuklarınızı en yeni ve gittikçe büyüyen tehditlere karşı korumak için daha fazlasını yapan güçlü koruma teknolojileri sunar. Birçok otomatik güvenlik özelliğine sahip olan Kaspersky Internet Security, bilgisayarınızın korunmasıyla ilgili zorlukları da yok eder. Böylece, birinci sınıf koruma almak için güvenlik uzmanı olmanız gerekmez.

6-Norton Internet Security, Symantec Client Firewall ve Symantec Antivirus ikilisinden oluşmaktadır,Esafe Desktop 2.2 ,ConSeal PC Firewall ,Secure Desktop 2.0

7.Port Monitor: Bilgisayarınızda bulunan portları takip eder, açık portları haber verir ve size hangi porttan saldırıldığını gösterir.

8. Hotspot Shield 3.09 :Güncel tüm işletim sistemlerinde (Windows 7, Snow Leopard, Mac v.s) sorunsuz çalışabilen VPN sayesinde% 100 Güvenlik Hotspot Shield dizüstü bilgisayarınız ya da iPhone ile İnternet ağ geçidi arasında özel sanal bir ağ (VPN) oluşturur. Bu aşılmaz ağ sayesinde web tarama faaliyetleri, anlık iletiler, indirme verileri, kredi kartı bilgileri ve ağ üzerinde yapılan paylaşımlar hacker ya da kötü niyetli kullanıcılara karşı korunur.

9.Avg İnternet Security:En gelişmiş koruma ürünümüz olan AVG Internet Security ile endişe duymadan çevrimiçi deneyim yaşayabilirsiniz. Internet Security'nin birden fazla koruma katmanı kimlik hırsızlığı, istenmeyen e-posta veya virüsler için tasalanmamanız gerektiği anlamına gelir. Ve üstelik zararlı siteleri yanlışlıkla ziyaret etmenizi bile önleyecektir

10. Hide IP NG :Hide IP NG'nin son sürümü ile internette kolayca gizlenebilirsiniz. Program size bir proxy sunucusu bularak bir nevi sanal kimliğinizi gizli tutuyor.

BİLGİSAYARINIZDA KEYLOGGER VARMI ?

Piyasada bir sürü keylogger bulunmaktadir ve her keylogger degişik bir mantikla log tutmaktadir.Bu yüzden hepsinden ayni yöntemle kurtulmak mümkün degildir. Basit bir keyloggerdan kurtulmak için Baslat>Çalistir "msconfig" (tirnaklar yok) yazip açilan pencereden Baslangiç sekmesine gelerek listede açilista çalismaya baslayan programlari görerek keylogger programinida tespit ederek baslangiçta çalismasini durdurabilirisiniz.

Bazi gelismis keyloggerlarda ise keyloggerlari yok etmek bu kadar kolay degildir.Simdi size bu programlardan nasil kurtulabileceginizi anlatacagim.

Ghost Keylogger programinin bilgisayarda çalisip çalismadigini ögrenmek için synconfig.exe adli dosyayi aratip sistemde olup olmadigini ögrenebilirisiniz. Ve ghost keylogger programinin hangi dizinde oldugunu ögrendikten sonra o dizine gidip uninstall.bat dosyasini çailistirin.Artik ghost keyloggerdan kurtuldunuz.

Diger bir keylooger programi olan iOpus starr programinin sistemde olup olmadigini anlamak için windowssystem klasöründe starrcmd.exe dosyasini aratin.Eger öyle bir dosya varsa ve kaldirmak istiyorsaniz Baslat>Çalistir "starrcmd" (tirnaklar yok) yazin ve çikan programda settings sekmesine gelin.Ardindan Advanced Setup tusuna basarak "Uninstall Starr" diyin.Bir diger yöntme ise Baslat>Çalistir "regedit" (tirnaklar yok) yazip kayit defterini açarak düzen>bul a gelip wsys.exe diye aratip çikan tüm kayitlari silmeniz gerekir. Bir diger Keylogger programi olan Invisible Keylogger Stealth programinin sistemde olup olmadigini anlamak için vikxd.vxd dosyasini aratin.

Eger öyle bir dosya sistemde bulunursa kaldirmak için program ekle/kaldirdan iks yazan programi kaldirmayi deneyin.Eger öyle bisi yoksa windows klasöründe system.ini dosyasinda bulunan "device=vikxd.vxd" ve "vikxdlog=c:kitkatkitkat1.dat" yazan satirlari silin. Bu keyloggerlardan kurtulmanin bir diger yöntemi ise Anti-Keylogger programini kullanmak.

Herkesin korkulu rüyası olan keyloggerdan kurtulmanın yolları

ilk önce pc nizde keylogger olup olmadığını nasıl anlarız bunu acılıyorum:
ctrl+alt+delete ye basın ve oradan işlermere gelin orda services.exe wardır bunun yanında system yazması lazım eğer system değilde yanında kullanıcı ismi yazarsa örn: admİn gibi anlayın ki pc dinzde keylogger war !

keylogger dan kurtulma:
1.ilk önce başlat/çalıştır/msconfig bunu yazın ordan başlangıca gelin ve bütün işlemleri devre dışı bırak de sonra pc nizi yeniden başlatın
2.bilgisayarım/c/windows/system e gelin ordaki services.exe i silin
3.sonra yine calıştır/msconfig a girin tekrar başlangıc bütün işlemleri uygulaya tıklayın ve pc nizi yeniden başlatın ve artık keylogger dan kurtuldunuz!...
İsterseniz ctrl+alt+delete ye gir işlemlere gel services.exe in yanına bakın yanında system yazar..

P O R T L A R
No Port No Port
9
15
19
21
23
25
39
67
79
80 / 8080
80 / 8080 / 5580
87
110

discard
netstat
chargen
ftp
telnetd
smtp
rlp
bootp
fingerk
http
military http..
link
pop3

113
119
144
512
513
515
517
518
533
560
561
750
identd
nntp
newsk
execk
login
pkill
ktalk
ntalk
netwall
rmontior
montior
kerberos
Ip & Host Bilgisi Arama

ip sorgulama ip sorgulama-2 

Bu arama motoru bulduğunuz bir ip nosu yada hostun hangi isp'ye, İnternet servis sağlayıcısına ait olduğunu gösterir, hakkında geniş bilgi verir.

IP GİZLEME/PROXY KULLANMA

Aslında tüm dokümanın yazılış sebebi denilebilecek en önemli kısım budur. Temel kimliğimiz olan IP' mizi nasıl gizleyebiliriz ?

Bunun için belli başlı temel bir yol var. Proxy, SOCKS gibi bir başka sistem üzerinden internete çıktı yapmamıza izin veren sistemleri kullanmak.Proxy en basit şekilde internete aracı bir bilgisayar vasıtasıyla bağlanmaktır. Ben başından uyarıyorum proxyler hiçbir zaman ip saklamak icin %100 güvenli yollar değildir.Ben size çok zorunlu kalmadıkça proxyler ile ciddi işlere girişmemenizi tavsiye ederim.

Proxy üzerinde çalışan bir sistemi görelim;

http://www.ipsorgu.com/ adresine girmeye çalıştığınızda (istek gönderdiğinizde) makinanız önce Proxy' nize bağlanır. Proxy' niz http://www.ipsorgu.com a bağlanır. Ardından ise aldığı verileri tekrar size gönderir. Dolayısıyla ulaştığınız web sitesindeki kişi ziyaretçinin IP' sini almaya çalıştığında sizin değil aradaki Proxy Sunucunun IP' sini alır. Bu da sizin güvende kalmanızı sağlar.

Ancak tabii ki bu mükemmel bir güvenlik değildir. Sonuçta buradaki Proxy' de de log tutuluyor olabilir ve bu loglardan birkaç adımda çok daha zor bir şekilde belki size ulaşılabilir. (Mesela Çindeki bir proxy den çıktığınızı düşünürseniz, size ulaşmaları bazen imkansıza yaklaşır)

SOCKS ise Proxy ile aynı mantıkta çalışır ancak ICQ, FTP, Telnet vs. gibi protokollerde çok program için Proxy desteği verir. Kullanımı daha rahattır ve mantığı itibarı ile takibi daha da zorlaştırabilir. Örneğin 3-5 makine üzerinden dolaylı çıkış yapabilirsiniz.

IE için Proxy kullanımı

Web sitelerinde IP adresinizi çok basit şekilde Proxy ile saklayabilirsiniz. Önce çalışan proxyler bulmanız gerekiyor, Bunun aşağıdaki adreslerden rahatça bulabilirsiniz.

Alive Proxy Geliştiricilerinden;https://atomintersoft.com/products/alive-proxy/proxy-list/

  1. Internet Explorer' ı açın

  2. "Tools » Internet Options » Connections » LAN Settings"

  3. "Use a proxy server for your LAN..." kısmını seçin

  4. "Address" kısmına proxy adresiniz (yukarıdaki adreslerden bulduğunuz) adresini girin. (203.108.89.199 gibi)

  5. "Port" kısmına Proxy' nizin portunu girin (Genelde 80 olur)

  6. "Bypass Proxy Server" kısmını sçeerseniz "http://localhost" gibi lokalde çalıştığınız adresler proxy üzerinden erişilmez. Seçmeniz tavsiye edilir.

  7. "Advanced" butonuna tıklayarak farklı protokoller için farklı proxy' ler belirleyebilirsiniz. "Exceptions" kısmına ise 127.0.0.1; 212.154.12.17 gibi IP nizi görecek yani Proxy üzerinden bağlanılmayacak IP adreslerini girebilirsiniz. ";" işareti ile ayırarak istediğiniz kadar girin.

Önemli Not : Internet Explorer FTP için buradaki Proxyleri kullanmıyor. Yani gerçek IP' niz karşı FTP nin loglarına kaydedilecektir. FTP de IP bırakmamayı da SOCKS kısmında anlatacağız.

"OK" ile onaylayarak tüm pencereleri kapadıktan sonra www.whatismyip.com/ adresine girerek test yapabilirsiniz. Karşıdaki IP sizin gerçek IP' niz ise Proxy' niz çalışmıyordur, Proxy ayarlarına girdiğiniz IP ise çalışıyor, Sayfa hiç açılmıyor ise Proxy sunucusunu değiştirmeyi deneyin.

Gerçek IP Numaranız

  1. "Start » Run" veya "Windows Tuşu+R"

  2. "cmd" yazıp "Enter" basın bu sizi DOS komut satırına götürecektir.

  3. Komut satırına "ipconfig" yazıp enter' a basın

  4. IP Address' in karşısındaki sizin gerçek IP numaranız.

Traceroute Nedir ve Nasıl ?

Bir adrese ulaşırken gönderdiğiniz verilerin geçtiği yolları izlemeye denir. Basit bir traceroute örneği

  1. "Start » Run" veya "Windows Tuşu+R"

  2. "cmd" yazıp "Enter" basın bu sizi DOS komut satırına götürecektir.

  3. Komut satırına "tracert www.mavituna.com" yazıp enter' a basın

  4. Karşınızdaki ekranda verinin gidişini izleyebilirsiniz

Bu işlem için bazı yardımcı araçlarda kullanabilirsiniz.Ping Plotter (http://www.pingplotter.com/) gibi.Veya online bazı araçlarda kullanabilirsiniz.

Türkiye için; Daha fazla adres için http://www.traceroute.org/ u ziyaret edin.

En İyi 10 Proxy Sitesi

1-https://www.croxyproxy.com/
2-https://www.multiproxy.org/
3-http://free-proxy.cz/en/
4-https://www.blockaway.net/
5-https://hidester.com/
6-https://www.4everproxy.com/
7-https://www.proxysite.com/tr/
8-https://whoer.net/webproxy
9-https://www.proxfree.com/
10-https://www.aliveproxy.com ve Proxy adresleri TR

Hotmail Hesabınızın Şifresini Değiştirme yada Geri Alma

UYARI : İnternet üzerindeki bazı websitelerinde MSN veya Hotmail şifresini geri alan programlar diye açılan başlıklar yalan ve sahtedir. Bu tür programlar içinde sadece virus ve trojan bulunmakta ve bilgilerinizi çalmak isteyen kişiler tarafından yapılmaktadır. Kısacası MSN veya Hotmail şifresini geri alan bir program yoktur. Bu tür programları yükleyerek diğer bilgilerinizi de çaldırmayınız.

Çalınan Msn veya hotmail şifresini geri almak için yapmanız gerekenleri maddeler halinde görmeden önce bazı hatırlatmaları yapmakta yarar var. Çalınan mail veya msn hesabınızı geri almak için hotmail ile yapacağınız yazışmalar ileride ingilizce olabilir bu yüzden ilk önce ingilizce türkçe çevirisi yapan bir program bulun veya ingilizcesi olan bir arkadaşınızdan yardım isteyin. Diğer bir önemli konu ise bu yazdığım dökümanın tam ve detaylı olarak okunmayışı. Eğer çaldırdığınız e-mail veya msn hesabı sizin için önemli ise biraz çaba ve özen gösterip yazdığım dökümanı detaylı olarak satır satır ve madde madde okuyun. Yine de anlamadıysanız google üzerinde daha önceden şifresini çaldırmış olan kişilerin neler yaptıklarını veya nerelerde hata yaptıklarını araştırın.

1. YOL

— Çalınan hotmail veya MSN adresi için Form dolduralım —————-

Aşağıda vermiş olduğum video biraz eskidir fakat size fikir vermesi açısından seyretmelisiniz.Eğer form üzerindeki soruların cevaplarını eksiksiz olarak biliyor ve hatırlıyorsanız bu yöntemi kullanarak çalınan mailinizi geri alabilirsiniz. Bu form üzerindeki sorulara vereceğiniz cevapların net ve kesin olmasına özen gösteriniz.

Sorular arasında bulunan ” What are the email addresses of some of the contacts you’ve recently sent mail to? (Enter one email address per text box.) bölümünü doldururken Hotmail veya Msn kişi listenizde bulunan arkadaşlarınızın e-mail adreslerini tam olarak yazmaya özen gösterin. Sadece isim ve soyad yazmak bazen yeterli olmayabilir. Ayrıca ilgili bölümde her kutuya bir adet mail adresi yazmalısınız.

Formun başlangıç sayfası Türkçe’dir. Daha sonrasında karşınıza ingilizce form çıkacaktır

Link Türkçe: Msn veya Hotmail Kurtarmak İçin Türkçe Form

Link İngilizce: Msn veya Hotmail Kurtarmak İçin İngilizce Form

Link İngilizce – 2: Msn veya Hotmail Kurtarmak İçin Başka Bir İngilizce Form

2.YOL

Hotmail adresiniz alındıysa aşağıdaki yazıyı Hotmail'e gönderin. Türkçe yazan yerleri silin, uygun yerleri doldurun şifreniz size gönderilecektir.

To : passport@css.one.microsoft.com
Subject :my account has broken down


Dear Sir Madam

I have been having proplem with my hot mail address.When I try to access to my account after (Buraya Hacklenen tarihi yazınız)
I found out my password and the secret question have been chanced.When I send you a request about new password the informations also were not match the ones I remember and the ones you recorded.
I also have seen someone is using my mesenger and chating with others on behalf of me.My phone bills credit card extres information come to this account and this person gives my phone numbers the other people.


thanks your answer.
 

my name is İsiminiz
sign in Mail adresiniz
my birthday Doğum tarihiniz
country Ülke
state Şehir
zip or postal code Posta Kutunuz
successfull sign En son bağlandığınız tarih
Approximate date of account registration Ne zamandır bu mail adresinizi kullandığınız
List as many former passwords you used with this account as far back as you can remember Kullandığınız şifreler List as many of your Folders as you can remembermailde sakladığınız dosyalar varmıydı varsa hatırladıklarınız
my internet service provider is internet bağlantınınızın adı
I would like you to solve this problem.Could you change the password and send me new one so this can not use my account. If this is not possibble could you cancel my account. Thankyou in advance , sincerely..


3.YOL

*http://support.msn.com adresine giriyorsunuz...
*karşımıza çıkan seçeneklerden "MSN Hotmail Türkiye " seçeneğini tıklıyoruz *...karşımıza " hesaplar ve faturalama desteği " çıkacak onun altındaki e-posta desteğine tıklıyoruz...*Sonra ad yazan yere isminizi yazın herhangi bişey olabilir tam oturum açma adı yani:çalınan adresinizi buraya yazıyorsunuz
*yanıtın hangi e-posta adresine gönderilmesini istersiniz yazan yere bir arkadaşınızın yada başka size ait olan mail adresinizi yazıyorsunuz ki gerekli mailler ve şifre o adrese gelecek..
*altta ise yorum yazabileceğiniz yere : "my mail is hacked"
*sorunun sıklığı : ilk defa

*internet bağlanıtınızı da oradan seçebilirsiniz.buraya kadar ok..şimdi gönder diyerek gönderiyorsunuz ve yanıtın gelmesini istediğiniz mail adresine bir süre sonra şu şekilde bir mail geliyor :  tabi daha detaylı ama siz gösterdğim yerleri doldurarak reply yapıyorsunuz yani maili geri gönderiyorsunuz sadece alttki kısımlar kalarak reply yapınız

- Name (kayıtta kullandığınız ismi yazınız)
- Sign-in name (çalınan mail adresinizi yazınız)
- Date of birth (kayıt edilmiş doğum tarihinizi yazınız)
- Country or Region (kayıttaki ülkenizi yazınız)
- State (şehri yazınız kayıttaki)
- ZIP or Postal Code (zip kodu)

- Approximate date of last successful sign-in, or an approximate date of account registration.(son giriş tarihinizi yazınız)
- (*)List as many former passwords you used with this account as far back as you can remember(son kullandığınız şifreyi yazınız)
- (*)List as many of your Folders as you can remember (listenize son gelen mailleri yazınız mail adreslerinizi yazınız )
- (*)The name of your Internet Service Provider. If you access your account from outside your home (for example, from school or work) please include the name of the organization. (for work ) burası böyle kalsın You may check it by going to https://www.whatismyip.com
- (*)List of Secret Questions and Answers historically associated with your account ( secret questions : xxxxxxxxxxx answer : xxxxxxxxx) xxxx li yerlere özel sorunuzu ve cevabınızı yazınız

İnternet'te Sıkça Duyduğunuz Terimler :

Router: Yönetici ağlar arasında trafıgi düzenleyen birim.
Firewall: Güvenlik için belirlenmiş bir dizi kriter boyunca trafigi filtreleyen donanım ve/veya yazılım
Proxy: Bir bilgisayarın diğer bir bilgisayar yerine internet erişim taleplerine cevap verebileceği bir mekanizma
Inbound: Bir kuruluşa gelen çağrılar veya mesajlar
Outbound: Bir kuruluştan giden çagrılar veya mesajlar
Hacker: Programlanabilir sistemlerin her yönünü keşfetmeyi ve öğrenmeyi amaç edinmiş ve yer yer keşfettikleri sistemlere zarar veren kişilere verilen isimdir.
Cracker: Programlanabilir sistemlerin gediklerini, açıklarını keşfedip işleyişlerini bozan veya değiştiren kişilerdir.
Patch (Yama) : Programlardada oluşan bir hatayı yada programın içeriğindeki hatalı bir fonksiyonu düzelten bir programcıktır.
Örneğin Microsoft firması Windows ile ilgili rapor edilen yada tesbit edilen hataları(bug) küçük-büyük yamalar çıkararak düzeltmekte, bu sayede Windows'un ve dolayısıyla sistemin daha sağlıklı ve güvenli çalışması sağlamaktadır.
Bug: İşletim sistemi üzerinde bazı imalat hataları yüzünden meydana gelen sistem açıklarıdır.